Ook zo'n spijt dat je niet naar Peer Gynt bent geweest, de voorstelling van Theater Damstede? Dan niet getreurd, want een deel van onze sterrencast kun je op 21 mei, om 16.00 uur of 19.30 uur bewonderen op het podium van De Krakeling.

Leerlingen van Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Damstede Lyceum en Scholengemeenschap Reigersbos spelen en dansen Young Brothers; een voorstelling vol zelfbedachte scènes, originele dans en eigen geschreven teksten. Over vooroordelen en je bekeken voelen. Over niet willen opvallen. Over dat de waarheid van de één, niet jóuw waarheid hoeft te zijn. Over broederschap en voor elkaar opkomen.

Young Brothers is het eindresultaat van het project "Van toeschouwer naar speler". De jongeren volgen een traject rondom de voorstelling I call my brothers. De thematiek uit deze voorstelling dient ter inspiratie voor het ontwikkelen van hun eigen materiaal. Liesbeth Coltof (De Toneelmakerij) en Wies Bloemen (Danstheater AYA) monteren dit tot één voorstelling, waarin de jongeren samen met professionele acteurs en dansers op de vloer van De Krakeling staan.

De leerlingen presenteren hun werk samen met de dansers en acteurs uit I call my brothers in De Krakeling op maandag 21 mei om 16.00 en 19.30 uur. Kaartverkoop via De Krakeling.

Tot in de Krakeling!
Floor en Wilma