Elk jaar gaan er in de winter een aantal derdejaars leerlingen op Winterkamp.

Winterkamp 2018

Op maandagavond 29 januari vertrokken 26 enthousiaste leerlingen en 3 begeleiders met de bus naar Oostenrijk voor een onvergetelijk winterkamp.

Dinsdagochtend kwam de bus aan in Alpendorf, waar de groep de komende dagen in het Jugendgästehaus Lehengut zou verblijven. Maar veel tijd om te genieten van het Jugendgästehaus was er niet; snel omkleden en op weg naar het skigebied Snow Space Salzburg!

Eenmaal bij de pistes aangekomen werden de materialen uitgezocht en gingen de skiërs en snowboarders in 3 verschillende niveaugroepen aan de slag van beginners tot gevorderden. ’s Middags werd er gezamenlijk geluncht en daarna genoten en gesport in het prachtige winterse landschap.
Elke avond werd afgesloten met de uitreiking van de “Muts van de dag” voor de leerling die iets grappigs meegemaakt of gedaan had.

De volgende dagen werd er volop gesnowboard en geskied. Op woensdagavond hebben wij nog een geweldige rodelafdaling gemaakt. Met z'n tweeën op een sleetje 3,5 km lang afdalen, een fantastische ervaring!

Moe maar voldaan en vol met indrukwekkende en lachwekkende momenten moesten wij op donderdagavond helaas weer de bus in voor de terugweg naar Amsterdam. Het waren vier leerzame dagen voor de leerlingen, die geresulteerd hebben in een onvergetelijk winterkamp.