Twee klassen VWO2 (V2A, V2B) hebben  vakoverstijgende lessen (Kunst en Aardrijkskunde) gehad en doen mee aan een videowedstrijd over demografie.

Zij hebben per groepje een demografisch onderwerp gekozen (bijv. de levensverwachting in Nederland, vluchtelingen in Nederland of is het prettiger wonen in de stad of op het platteland).

Eerst hebben zij bij aardrijkskunde zelf onderzoek gedaan en een hoofdvraag en deelvraag bedacht. Dit onderzoek hebben zij uitgewerkt tot een artikel. Bij de lessen kunst hebben zij dit artikel uitgewerkt tot een story board. Vervolgens zijn deze story boards vertaald naar korte video's: interviews, animatie of humoristische sketches.

Het was erg mooi om te zien hoe de leerlingen deze demografische onderwerpen hadden uitgewerkt tot super leuke video's. Er worden twee video's opgestuurd voor de filmpjeswedstrijd.