Alle brugklassers volgen naast hun reguliere vakken een drietal modules.  Hierdoor ontdekken zij welke module hen het meest aanspreekt en waar ze de meeste aanleg voor hebben. In mei kiezen ze voor één van de stromen die het Damstede Lyceum aanbiedt. De leerlingen volgen de gekozen stroom in ieder geval in de tweede  klas.

Voor havo-leerlingen zijn er drie stromen: Technasium, kunst en sport.

Voor vwo-leerlingen zijn dit de vier mogelijkheden: Gymnasium, Technasium sport en kunst.

Voor alle talentstromen geldt dat zij in de bovenbouw (vanaf leerjaar 4) aangeboden worden als eindexamenvak. Overigens is het geen verplichting om in de bovenbouw een van de stromen voort te zetten. Afhankelijk van het voor de bovenbouw gekozen profiel stelt de leerling in de loop van leerjaar 3 een vakkenpakket samen mét of zonder de in de 2e en 3e klas gevolgde talentstroom als eindexamenvak.

Begin mei wordt extra voorlichting gegeven over de te kiezen stromen. De leerlingen geven hun voorlopige keuze aan en vullen deze in Magister in de ELO onder het kopje inschrijven in. Klik hieronder op de afbeelding om de keuzemogelijkheden in te zien.