Dit schooljaar is er door de school een ouderavond georganiseerd over het thema huiswerk geleid door twee deskundigen Elise van Schuylenburg en Marissa de Gooijer.

 

De avond bestond uit twee delen:

In het eerste deel werd duidelijk dat puberhersenen nog volop in ontwikkeling zijn. Pubers gedragen zich nog niet als volwassenen. Zo hebben zij bijvoorbeeld uitvergrote emoties. Wat moet je ermee als ouder? Het antwoord was eigenlijk heel eenvoudig. Je hoort ze aan, je toont begrip en laat ze dan bij je kind. Voor mij een waardevol inzicht.

Door het onvolgroeide brein kunnen pubers moeite hebben hun huiswerk goed, zelfstandig en op tijd te maken. Per kind is het ook nog eens heel verschillend waar ze moeite mee hebben. En daarover ging het tweede deel van de avond. Door een vragenlijst in te vullen over je eigen kind kwamen we erachter waar de mogelijkheden en moeilijkheden liggen. Door ervaringen uit te wisselen en tips van de deskundigen kregen we praktische handvatten om ons eigen kind te helpen. Zo ga ik voor mijn kind een whiteboard kopen waar hij op kan oefenen met plannen.

Voor mij was het een hele waardevolle avond.

Moeder van een tweedeklasser 

Door op de afbeelding te klikken kan je de hele presentatie inzien.

 

Schoolgids

Bekijk onze schoolgids hier en blader er digitaal doorheen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

 

Jaaragenda

Bekijk hier de complete jaaragenda.

 

Inlog

Ga naar boven