Sinds dit schooljaar zijn wij gestart met het project Junior Mentor. Een aantal leerlingen uit klas 2 assisteert de mentor bij diverse klassenactiviteiten. Ook is een aantal leerlingen, met name leerlingen die de tweede klas voor de tweede keer doen, gevraagd om aan deze workshop mee te doen. Hiermee willen wij onze waardering uiten voor het feit dat zij zich positief opstellen in de klas en krijgen ze handvatten om hun positieve invloed op medeleerlingen te vergroten.

Alle activiteiten van Kikid zijn er op gericht jongeren te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. En hen bewust te maken van de enorme kracht en invloed die zij zelf hebben, om gelukkig en succesvol te zijn. Hierdoor worden ze sterker en maken ze betere keuzes. Dit is goed voor henzelf en voor de mensen om hen heen. Kikid ontwikkelt daarom projecten die er op gericht zijn ECHT in gesprek komen met jongeren over voor hen belangrijke thema’s.

Tijdens de workshop gaan de leerlingen oefenen met vaardigheden zoals luisteren en feedback geven. Verder gaan zij vooral hun eigen deskundigheid ontdekken zodat ze met vertrouwen het junior mentorschap ingaan.