De Medezeggenschapsraad (MR) heeft als doel het tot stand brengen van een regelmatig contact tussen de verschillende geledingen van de school, zo mogelijk resulterend in constructieve bijdragen aan de beleidsontwikkeling. Daarnaast oefent de MR de eigenlijke medezeggenschap uit zoals bedoeld in de Wet op de Medezeggenschap in het Onderwijs. De MR vergadert 5 keer per jaar met de hele geleding (directie, docenten, ouders en leerlingen) op basis van een jaarplanning waarin o.a. de begroting, het formatieplan, het zorgbeleid, de onderwijstijd, de ouderbijdrage en de schoolreisjes vaste agendapunten zijn.

Wie zit in de medezeggenschapsraad?

De MR van Damstede bestaat uit vier personeelsleden (3 docenten en 1 onderwijs-ondersteunend personeelslid), twee ouders en twee leerlingen.
Miriam Zahti en Noussaiba Zanzen vertegenwoordigen de leerlingen.
Ria Dijkstra, Bas Overwater, Ralph Verwer (secretaris) en Guus Hoonhout (voorzitter) vetegenwoordigen het personeel.
Voor de ouders zijn er in september 2018 verkiezingen.

Organisatie van de medezeggenschapsraad binnen ZAAM

Op bestuursniveau is er de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR) van ZAAM Interconfessionele Scholengroep. Deze GMR wordt samengesteld door de leden van de 23 medezeggenschapsraden van de bij ZAAM aangesloten scholen. Er zitten acht personeelsleden, vier ouders en vier leerlingen in de GMR. Damstede conformeert zich hierin aan de binnen ZAAM van kracht zijnde regelingen voor de medezeggenschap, met name ten aanzien van de bepaling van de onderwerpen waarover de MR advies- dan wel instemmingsrecht heeft.