Op het vwo kies je voor een degelijke en veelzijdige opleiding. De letters vwo staan voor: voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. Het atheneum en het gymnasium vormen samen het vwo. Atheneum en vwo zijn eigenlijk hetzelfde. Met een vwo-diploma word je toegelaten tot de universiteit, het wetenschappelijk onderwijs.
 

Vwo op het Damstede Lyceum

Op het Damstede Lyceum krijg je een brede algemene vorming, waarin niet alleen binnen het klaslokaal geleerd wordt, maar ook daarbuiten tijdens excursies, bedrijfsbezoeken en diverse projecten. Je kunt bij ons op twee manieren op het vwo komen:

  1. Met een vwo-advies word je direct geplaatst in een vwo-brugklas. 
  2. Met een havo-vwo-advies word je geplaatst in een vwo-kans-klas.
    Je krijgt op vwo-niveau les en je krijgt ook toetsen op vwo-niveau. Als je na het eerste leerjaar hebt laten zien dat je voldoende hebt gescoord, ga je over naar 2-vwo.
 
Onderbouw

Het vwo op het Damstede is de ideale voorbereiding op een wetenschappelijke studie. Je krijgt in de onderbouw een breed scala aan vakken. Je traint je taalvaardigheid bij Nederlands en krijgt zo meer inzicht in je eigen taal. Daarmee vergroot je ook je inzicht in de maatschappij en je algemene ontwikkeling.

Je leert de belangrijkste Europese talen: Engels, Frans, Duits en zelfs Spaans (bovenbouw). In het eerste leerjaar heb je de nodige praktische vakken: tekenen, lichamelijke opvoeding, muziek, kunst&cultuur en O&O. Bovendien krijg je gedurende bijna het hele eerste leerjaar één uur per week klassieke cultuur. Geschiedenis, aardrijkskunde, biologie en levensbeschouwing zijn vakken waar je in de brugklas ook mee te maken krijgt. 

 
Bovenbouw

In de bovenbouw kies je voor één van de vier profielen: cultuur & maatschappij, economie & maatschappij, natuur & gezondheid, natuur & techniek. In welke vakken je aan het eind van het  athenaeum of gymnasium examen gaat doen, hangt af van het profiel dat je kiest. Naast je profielvakken zijn er keuzevakken.

 

Schoolgids

Bekijk onze schoolgids hier en blader er digitaal doorheen. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

 

Jaaragenda

 

Inlog

Ga naar boven